A húszas évek otthonai és tavaszi vásár az Iparművészeti Múzeumban

Az Iparművészeti Múzeum új kiállításán megnézhetjük, mi tette a lakótereket igazi otthonokká a húszas-negyvenes években Magyarországon. A hétvégén ugyanitt iparművészeti vásárt is tartanak.

Holnap, vagyis március 16-án nyílik izgalmas tárlat az Iparművészeti Múzeumban Art deco és modernizmus címmel, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A kiállításon az első világháborút követő két évtized lakáskultúráját mutatják be dísztárgyak, bútorok, világítótestek és más lakberendezési tárgyak segítségével.

Fotó: H-Edit / Indafotó

Másnap, március 18-án, Tavaszi Kreatimm címmel a kiállításhoz kapcsolódva iparművészeti vásárt rendeznek ugyanitt. Szabó Krisztina, a múzeum sajtóreferense elmondta az MTI-nek, hogy a hagyományos iparművészeti vásárt ezúttal az art deco stílusú bútorokat bemutató új kiállításhoz igazították. Ez azt jelenti, hogy a vásáron résztvevő 70 művész legtöbbje a lakáskultúra legújabb irányzatait mutatja be a bútorokon, textileken át a lámpákig, kerámiákig, üvegig.

Fotó: baribari / Indafotó

A vásáron helyet kapott az otthonok belső világát kialakító enteriőr-tervezés, belsőépítészet. A lakáskiegészítők mellett festményeket, nyomatokat, kisplasztikát is kiállítanak. Mindezeken túl a megszokott tárgyakat, benne ruhákat, ékszereket, táskákat, sapkákat és kedvenc tervezőit is megtalálhatja az érdeklődő.

Látogatói információk
Az Iparművészeti Múzeumban a Kreatimm vásárra ingyenes a belépés.

Az art deco és modernizmus tárlatra a felnőtt belépőjegy 1600 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 forintba kerül. Családi jegy is váltható, ez 3500 forint.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek