John Malkovich a Budapesti Tavaszi Fesztiválon

Ismerje meg a húszas évek hazai lakáskultúráját, hallgassa meg a Bécsi Fiúkórust, vagy szálljon be Ön is a közös éneklésbe a 32. Budapesti Tavaszi Fesztiválon.

Idén harminckettedik alkalommal rendezik meg a kül- és belföldön egyaránt nagy népszerűségnek örvendő Budapesti Tavaszi Fesztivált. Az Európa ötven legrangosabb kulturális fesztiválja között számon tartott eseményre március 16-26. között kerül sor. Bár a fesztivál eddig mindig 17 napos volt, most anyagi okok miatt ez 11 napra csökkent, sőt, emiatt sajnos a remek Fringe Fesztivált sem tartják meg.

John Malkovich(Fotó: Northfoto)

Persze azért nem kell aggódni, a programkínálat így is gazdag lesz, és számos különlegességet tartalmaz. Négy kiállítás, hét zenekari hangverseny, nyolc kamaraest, két templomi koncert, három opera előadás, két musical, táncelőadások, valamint jazz, népzene és néptánc, illetve színházi előadások is lesznek a Tavaszi Fesztivál változatos helyszínein, templomtól sportarénáig.

A kiállítások közül érdekes lehet az Iparművészeti Múzeum március 16-án nyitó tárlata az 1920-40 közötti magyarországi lakáskultúráról, illetve a fesztivál keretében, március 24-én nyitja meg kapuit a 30. Magyar Sajtófotó Kiállítás is. A színház szerelmeseinek a Nemzeti Színházban zajló Nemzetközi Színházi Fesztivál keretében bemutatásra kerülő Hamletet ajánljuk Alföldi Róbert rendezésében, vagy a nagyszebeni színház előadásában Caragiale Farsang című darabját, amelyet Silviu Purcarete rendezett.

WAMP(Fotó: WAMP)

De különleges élményekkel kecsegtet John Malkovich vendégszereplése is a Pokoli vígjáték – Egy sorozatgyilkos vallomásai című darabban, amire március 25-én, a Vígszínházban kerül sor. (Az előadás angol nyelvű, magyarul feliratozzák.) A komolyzene rajongóinak jó hír, hogy március 24-én az Olasz Kultúrintézetben a Wiener Sangerknaben (Bécsi Fiúkórus) ad koncertet, 26-án pedig a a Müpában a Royal Philharmonic Orchestra koncertjével zárul a fesztivál. Akik pedig maguk fakadnának dalra, március 25-én vegyék az irányt a Felvonulási tér felé, ahol „Énekel a város" címmel ingyenesen csatlakozni lehet a kórusokhoz.

Persze nem fesztivál a fesztivál kirakodóvásár és evés-ivás nélkül. A Budapesti Tavaszi Fesztivál kísérőprogramjaként a Vörösmarty téren Tavaszi Vásárt tartanak a WAMP szervezőinek közreműködésével, ahol a hagyományos magyar ízek, népművészeti tárgyak és a hazai dizájn is helyet kap.

A fesztivál részletes programját erre találják, jegyet vásárolni itt lehet.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek