Olvadnak a balatoni jégpályák

  A melegebb idő miatt a Velencei-tó és a Balaton jege is olvadásnak indult, ezért valamennyi jégpálya bezárt. A vasárnapra tervezett keszthelyi jégkarnevál is elmarad, a jégre merészkedők pedig szabálysértést követnek el.

  A Balatonon a felmelegedés miatt szombat estére az utolsó jégpályákat is bezáratta a vízirendészet, betiltotta a vasárnapra tervezett keszthelyi jégkarnevált, és senkinek sehol nem ajánlja, hogy a jégre menjen - közölte Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság vezetője az MTI-vel.

  A rendőrkapitány elmondta, hogy szombaton Fonyódon még tömegek korcsolyáztak, de a meleg és az olvadás miatt már ott is tócsák alakultak ki a jégen. A jogszabály csak akkor engedi a jégre menetelt, ha az kellő szilárdságú, nem olvad és nem mozog. Az enyhe időben nem várható a jég minőségének javulása az éjszaka folyamán sem - tette hozzá. Ezért vasárnapra a jégre menetelt tiltó táblákat helyeznek el Fonyódon is. Aki rámegy a jégre, szabálysértést követ el.

  Horváth László közlése szerint már szombat délutántól igyekeztek a vízirendőrök leküldeni mindenkit a Balaton jegéről. Először csak figyelmeztetnek, de ha ez nem vezet eredményre, helyszíni bírságot róhatnak ki, vagy szabálysértési feljelentést tehetnek.

  A tavasziasra forduló időjárás miatt erőteljes olvadásnak indult a Velencei-tó jege is, vizessé, balesetveszélyessé vált, tilos rámenni - közölte a rendőrség szombaton az MTI-vel.

  A rendőr járőrök folyamatosan járják a partot, és figyelmeztetik azokat, akik nem értesültek a tilalomról, vagy megszegik - mondta el R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

  Nem nyitott ki szombat reggel a tópart legnagyobb természetes korcsolyapályája, az agárdi Pop strand; hangosbemondón is felhívták az oda érkezők figyelmét a veszélyre és a jégre lépési tilalomra.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!