Nemzeti ünnep a jacuzziban

Akár falusi környezetre, wellnesshotelre, tengerparti üdülésre vagy városnézésre szavazna az ünnepségek helyett, mindre van jó tippünk. Variációk hosszú hétvégére húszezertől százezer forintig.

Kokárdatűzés helyett inkább fürdőruhát húzna március 15-én? A nemzeti ünnep idén csütörtöki napra esik, így kellemes hosszú hétvégét kerekíthet ennek apropóján, ha nincs kedve a megemlékezésekhez. Akinek mindegy az úti cél, csak a városból szeretne kijutni, olcsón megúszhatja a kisebb, vidéki vendéglátóhelyeken, ahol házias ízekkel, és valamelyest a nemzeti ünnephez kapcsolódó programokkal várják az utazókat. A wellness-élményre vágyóknak egy kicsit mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk, de azért itt is találtunk kedvező ajánlatokat. Sőt, a melegebb éghajlatra kívánkozók sem maradnak hoppon: a hosszú hétvége pár nappal megtoldva remek tengerparti nyaralássá avanzsálhat. Azoknak, akik fetrengés és pancsolás helyett várost néznének, klassz római és prágai utakat találtunk.

Olcsón, itthon, házias ízekkel

Friss levegőn, családias környezetben kapcsolódhat ki az egész család, ha a zalai dombok között, Göcsej szívében, a novai Csicsergő Szabadidőközpontban tölti a hosszú hétvégét. Az egyszerű berendezésű, családbarát szálláshely egy gyönyörű, hatalmas parkban, saját csónakázó tóval, sportpályákkal, félpanziós ellátással várja a városból kiszabadulni vágyókat. Március 15. környékén 4 nap, 3 éjszaka 19 900 forintért megúszható fejenként, a gyerekeknek 30 százalék kedvezményt adnak. A programok közt együtt éneklős nótaest, zalai finomságok kóstolója és közös, göcseji parasztkemencében történő kenyérlángos készítés is szerepel.

Fotó: novatabor.hu

 Hasonló, falusi élményekre vágyóknak lehet ideális a Balatontól és Kaposvártól 30 km-re, Budapesttől másfél órányira, Bonnyán található Somogy Kertje Üdülőfalu is. A nemzeti ünnepre házi kenyér- és kürtöskalács sütéssel, egy háztáji gazdaság meglátogatásával, erdei kirándulással, piknikkel, történelmi kvízzel, gyerekprogramokkal, de még karaoke esttel is készülnek. Kellemes berendezésű szobákban, félpanziós, házias ellátással, és a forró vizes jacuzzi használatával 29 000 forintért tölthetjük itt a hosszú hétvégét. Gyerekeknek 50 százalék kedvezményt adnak.

Wellness hétvégék belföldön

Ha a házias ízek és a falusi környezet helyett inkább medencékben tespednénk és megmasszíroztatnánk tavaszi fáradtságtól sajgó tagjainkat, irány az ország számos wellness szállodáinak egyike. A büki Hotel Piroska***+-ban egész olcsón megúszhatjuk az ünnepi hosszú hétvégét: 2 éjszaka 26 900 forint/fő, 3 éjszaka 35 900 forint/fő árért foglalható, tiszta, modern berendezésű, parkra néző szobákban. Ez félpanziós ellátást, frissítő, trópusi gyümölcsös hátmasszázst, gyermekprogramokat, korlátlan wellness-használatot és ingyenes buszjáratot tartalmaz a Büki Gyógy és Élménycentrumba, ha a szállodában pancsolás nem lenne elég.

Aki ennél több szolgáltatásra, és exkluzívabb környezetre vágyik, a hévízi Lotus Therme Hotel & Spa*****-ban nem fog csalódni. A kategóriában Magyarország egyik legjobbjának tartott hotel kiemelkedő szolgáltatásokkal, korlátlan fürdő- és szaunarészleg használattal, gyógyteákkal, félpanziós ellátással, naponta élőzenével, sportprogramokkal várja vendégeit a hosszú hétvégén is. 3 éjszakára 74 900 forintot kérnek fejenként a feltöltődésért az elegáns szállodában.

Ha a termálvíz nem elég: irány a tengerpart!

A melegebb éghajlatra vágyók a legkedvezőbb áron Egyiptomba vagy Tunéziába repülhetnek el, ha a hosszú hétvégéhez még hozzá tudnak csapi pár napot a szabadságukból. Ugyan ezek az országok mostanában nem éppen békés üdülőhelyekként szerepeltek a hírekben, a szervezett tengerparti üdülések biztonságosnak számítanak. A tunéziai Susse-ban félpanziós ellátással, hagyományos helyi stílusban épült szállodában már 54 900 forintért eltölthetünk egy hetet március 16-tól. Így ugyan magát az ünnepet nem ússzuk meg, de a pakolászással elüthetjük az időt. Persze ennyi pénzért csodát ne várjunk, de a Marabout Hotelt a beszámolók többsége jó ár-érték arányú, egyszerű, de elfogadható helynek tartja. A szálloda medencéjét és csúszdaparkját többen kiemelik – gyerekekkel remek móka.

Fotó: c-travel

 Kicsivel drágább, de magasabb kategóriájú az egyiptomi Hurghadától 7 kilométerre található Dino Club Palm Beach Resort****, ahol március 11-től 89 900 forintért tölthető el a nemzeti ünnep hete. A főépületből és több melléképületből álló kedvelt komplexumot változatos szolgáltatások és kedves személyzet jellemzi. Fűtött medencéjével, csodálatos kertjével közvetlenül a homokos-kavicsos tengerparton fekszik, és all inclusive szolgáltatást kínál a fenti árért. Az utazók egybehangzó véleménye szerint azoknak lehet jó választás, aki pihenésre vágynak a nyüzsgéstől távol.

Aktív pihenés városnézéssel

Akinek túl unalmas a tengerparti fetrengés, de azért külföldre kirándulnának, jó választás lehet egy városlátogatás. Az örök várost, Rómát például érdemes tavasszal vagy ősszel felkeresni, ha nem akarunk a negyven fokban agyvérzést kapni. A WizzAir-nél például 20 000 forint körül találtunk járatokat március 15-19. között. Ha olcsón akarjuk megúszni az egész utat, válogassunk a kedvező áron bérelhető apartmanok között. A Romecityapartments.com-on például ízlésesen berendezett, központi elhelyezkedésű lakások közül válogathatunk. Egy ötnapos kora tavaszi római vakáció fejenként 65 000 forint körüli összegből hozható ki.

Fotó: romecityapartments.com

 Ennél jóval olcsóbban kijöhetünk, ha Prágát nézzük meg magunknak március 15-18. között. A Panorama Hotel Prague****-ban például reggelivel 28 000 forintért szállhatunk meg fejenként. A szálloda Prága városközpontjától néhány percre, csendes, nyugodt környezetben található. Az épület legfelső szintjén medence és edzőterem található. Ezt, és a fenséges reggelit dicsérik a legtöbben a szállodával kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek