Ingyen vombat karácsonyra!

Az adventi időszakban a gyerekek ingyen barátkozhatnak az Állatkert új sztárjaival, a vombatokkal.

A Fővárosi Állatkert december 3. és 24. között ingyenes belépéssel várja a 14 év alatti gyermekeket, hogy minél többen összehaverkodhassanak az Állatkert új cukiságaival, Mollyval és Wallyval, a két vombattal. Gyerkőcönként így 1500 forintot spórolhat a család, de ha tehetjük, a tömegnyomort elkerülendő, ne hétvégén, és ne is a téli szünetben vágjunk neki a vombat-kalandnak. Izzítsuk inkább a nagymamát, remek hétköznap délutáni program lehet az unokákkal, és egy nyugdíjasjegyből megússzuk (1500 forint).

 

A már összeszokott vombatpár, Molly és Wally november 22-én érkezett Tasmániából a budapesti állatkertbe. Igazi kuriózumnak számítanak, mert egész Európában csupán három olyan állatkert van a miénken kívül, ahol ilyen állatokat lehet látni. Maga a vombat az erszényesek közé tartozik, Ausztráliában honos, legközelebbi rokonai a koalák. Velük ellentétben azonban a vombatok talajlakók, ezért „földi koaláknak" is nevezhetjük őket. A budapesti állatkertben egyébként korábban is élt már vombat – a századfordulón, és 1956-ban is érkezett egy-egy példány. Anno négy hónapig hajóztatták szegény jószágokat, mire Magyarországra értek, Molly és Wally már repülővel abszolválta a tizenhatezer kilométeres távot.

A téli időszakban a pénztárak 9-3-ig, a kert 9-4-ig, az állatházak fél négyig tartanak nyitva. forrás: http://www.zoobudapest.com/

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek