Ahol az arcunkra kenik a tokajit

Szuper svédasztalos reggeli leöblítése a ház mustjával, megmártózás a barlangfürdőket idéző élménymedencében, könnyű ebéd, masszázs, majd borkóstoló. Így töltöttünk egy kellemes napot Tokaj-Hegyalja egyetlen ötcsillagos szállodájában, az Andrássy Rezidencián.

A Tokajtól tíz kilométerre fekvő tarcali Andrássy Rezidencia ügyesen ötvözi a mostanság divatos hoteltípusokat: egyszerre kínál kiemelkedő gasztronómiai és wellness szolgáltatásokat. Az italokról a ház alatt húzódó, 1400-as években épült, hatalmas (kóstoláskor megtekinthető) borospince, az ételekről pedig a hotel újonnan kinevezett, fiatal kora ellenére nagyon komoly szakmai tapasztalatokkal rendelkező séfje gondoskodik. Nagy Attila, a rezidencia konyhafőnöke, Gordon Ramsay londoni éttermében tanulta el a szakma csínját-bínját, az idei év nyaráig pedig Magyarország első Michelin-csillagos étterme, a Costes sous-chefjeként tevékenykedett. A fogások tehát kiválóak, az étterem pedig hangulatos, egyedül az elhelyezkedésére lehet panasz: ha valaki szereti a természetes fényt és a nagy belmagasságot, az itt bizony csalódni fog, mert a fogásokat egy pincében kell elfogyasztani.

Az evés-ivás után tovább kényeztethetjük magunkat a szálloda elegáns, mégis otthonos wellness részlegében. Itt a központi úszómedence és jacuzzi mellett egy élménymedence és egy szaunarészleg kapott helyet. Kijáratot a kültéri medencéhez ne keressünk, az ugyanis nincs. Őszi látogatásunk miatt annyira nem is hiányzott, de nyáron azért probléma lehet. Nekünk az élménymedence tetszett a legjobban, amit úgy alakítottak ki, mint egy vízzel teli barlang folyosóját, melyből apró termek nyílnak – mindegyikben különböző típusú élményelemmel. Az egyikben fekvőhelyek bugyborékolnak, a másikban a nyakunkat masszírozza a vízsugár.

Így az élményfürdők "nagyüzemi" jellegével ellentétben itt a privát pihenés élményét kaphatjuk. Igazi felüdülést jelent a ricsajos, egy légtérben rengeteg medencével rendelkező helyek után. Sőt, mivel az Andrássy család egykori patinás rezidenciájából kialakított szálloda csak 41 szobával rendelkezik, nincs egyszerre annyi vendég a hotelben, hogy egymást zavarjuk a feltöltődésben. Bár azért a különleges, tokaji szőlőszemekből készített krémekkel végzett masszázsokra és kozmetikai kezelésekre nem árt előre bejelentkezni: hiába a kedvesség és segítőkészség, a személyzet kapacitása akkor is véges.

A szálloda környékén nem túl sok a látnivaló – igaz, egyetlen napunk alatt nem is maradt túl sok időnk rá – de azért érdemes egyet sétálni Tarcal kis falusi utcácskáin. Tokaj is csak pár percnyire fekszik autóval, feltéve, hogy van antialkoholista sofőrünk. Mi simán el tudtuk volna úgy tölteni itt az egész hétvégét, hogy kitettük volna a lábunkat a kapun, így a legzordabb téli hétvégékre is jó választás lehet az Andrássy Rezidencia Wine & Spa.

Árak:
Tokaji Ízelítő csomag:
• 2 nap / 1 éjszaka szállás, bőséges büféreggelivel
• Tokaj Superior borvacsora Nagy Attila séf különleges ételkreációival
• VinoSense Signature tokaji borfürdő
• Másnap late check out 15 óráig, hogy bőven maradjon idő a fürdőzésre

A csomag ára:
30 800 Ft / fő / 1 éj

Elérhetőség:
3915 Tarcal
Fő u. 94.
Foglalás vagy ajánlatkérés a C-Travelen.

Őszi wellness pihenés
A Napfényfürdő Aquapolis Szeged élményfürdőjében a kalandra hívó óriáscsúszdák mellett fantasztikus őszi feltöltődést nyújt Csendes wellness részlegünk, amely közvetlen összeköttetésben van a négycsillagos Hunguest Hotel Forrás superior szállodával. Kínálatunk: frissítő masszázsok, változatos szauna szeánszok, wellness fürdők, egyedi private-spa csomagok, melyek akár párban is igénybe vehetőek!
További információ itt!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek