Motoros szánosokat sodort el a lavina Csíkszeredán

Csíkszeredai motoros szánosokat sodort el a lavina vasárnap délután a Kelemen-havasokban, egyikük meghalt, írja a Székelyhon portál híre alapján az MTI.

Kovács Róbert, a Maros Megyei Barlangi- és Hegyimentő Szolgálat vezetője a portálnak elmondta: a fokozott lavinaveszélyre vonatkozó figyelmeztetések ellenére maroshévízi és csíkszeredai fiatalok motoros szános kirándulásra mentek vasárnap a Kelemen-havasokba.

Kelemen-havasokForrás: Wikipedia

A lavinát a három csíkszeredai motorszános idézte elő 1500-1700 méteres magasságban a Fondul Pietrosului nevű völgy északi, nagyon meredek oldalán, miután a csapat maroshévízi tagjai visszafordultak. A fiatalokat nem hógörgeteg sodorta el, hanem nagy jégtömbök indultak el a hegyről, ezek okozták a balesetet.

A hegyimentőket a lavina által szintén elsodort, de csak könnyebben megsérült szánozók riasztották vasárnap este. Öt Maros megyei és két Hargita megyei hegyimentő indult lánctalpas járművekkel a keresésükre. Hajnalban találták meg, és a Rekettyés-tetőn lévő meteorológiai állomásra vitték őket. A holttestet várhatóan helikopterrel szállítják el, mert a fokozott lavinaveszély a mentőket is fenyegeti. A lavinaveszélyre figyelmeztető ötfokozatú skálán négyesre becsülték a Maros megyei hegyekben a lavina kockázatát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek