Csődbe ment a Fáraók Tours utazási iroda

Az egyiptomi zavargások és a növekvő költségek lehetetlenné tették a további működést. Az iroda saját honlapján jelentette be fizetésképtelenségét.

Az iroda nem indít több utat EgyiptombaForrás: Shutterstock

Az egyiptomi utazásokra specializálódott Fáraók Tours üzemeltetője, az Insight Tours Kft. leállította tevékenységét – írja a Turizmus.com. A cég ügyvezető igazgatója, Mustafa Elziftawi az iroda honlapján jelentette be a hírt, a döntést a közelmúltban megnövekedett többletköltségekkel magyarázza. A Turizmus.hu cikke szerint elsősorban az egyiptomi zavargások miatt bevezetett biztonsági intézkedések növelték meg jelentősen a költségeket. Ezzel együtt járt az utazási- és a szállásköltségek emelkedése is, ami lehetetlenné tette, hogy a Fáraók Tours tovább folytassa működését. A tíz éve működő utazási irodának az utóbbi években jelentősen csökkent az árbevétele, ám néhány napja kénytelenek voltak bejelenteni fizetésképtelenségüket.

A kárigényekkel a Colonnade Insurance S.A. biztosítóhoz kell fordulni. Mindazok, az utasok, akik jelenleg még külföldön vannak a +36-1-460-1450 számon hívhatják a biztosítót. Azok, akik még nem utaztak el a biztositek@colonnade.hu e-mail címen, vagy a 1426 Budapest Pf. 153. postai címen tehetik meg kárbejelentésüket.

Az atv.hu ma megjelent cikke szerint a biztosítónál egyelőre nem tudják megmondani, hogy mikor és mennyi pénzt kaphatnak vissza a károsultak. Bár ezt azzal magyarázzák, hogy meg kell várniuk az összes károsult bejelentését. Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője szerint az utazási irodáknak vagyoni biztosítéka van az ilyen esetekre. A hírek szerint a biztosító a mai nap folyamán fog közleményt kiadni az ügyben.

FRISSEBB: A Colonnade Insurance S.A. közleménye szerint az elmaradt utazásokkal kapcsolatos kárfelvétel megkezdődött, külföldön rekedt utasoktól nem érkezett kárbejelentés. A teljes közlemény a Turizmus.com oldalán olvasható.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek