Nyaralókat ijesztget egy krokodil Phuketen

Nagy erőkkel folytatják a hajtóvadászatot a thaiföldi Phuket szigeten egy magányos krokodil után, miután felfedezték a lábnyomait egy strandon és drónnal is észlelték a jelenlétét.

A két- vagy háromméteres krokodilt a múlt héten fedezték fel a Phuket nyugati partján, a Karon strandon, a leghíresebb fürdőhelytől, Patongtól délre. A hatóságok mindeddig hasztalanul próbálták elfogni a ragadozót, amely veszélyt jelenthet a szigeten üdülő turistákra. 

Csend, rend, fegyelem Phuketen. Míg nem jön a krokodilForrás: Pixabay

Krokodilvadászok csirkehússal próbálják lépre csalni a hüllőt. Számos ketreccsapdát helyeztek ki a Patongtól északra fekvő Bang Tao és Laypang fürdőhelyeken, ahol az állatot legutóbb észlelték, a nyaralókat pedig eltiltották az érintett strandok látogatásától.

A thaiföldi tengerparti strandok évente turisták millióit vonzzák, Phuket üdülőparadicsom pedig az egyik legfelkapottabb célpont, ide tavaly 8,4 millióan látogattak.

A krokodilok valaha mindenütt jelen voltak Délkelet-Ázsiában, de a vadászat és a természetes élőhely zsugorodása miatt napjainkban már csak kevés példány él belőlük vadon, főleg nemzeti parkokban, viszont krokodilfarmokon tenyésztik őket.

Nem tudni, hogy a Phuketet lázban tartó krokodil honnan származik. Szakértők feltételezik, hogy egy tenyésztelepről kikerült hibrid példányról van szó.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek