Holnap a Lufthansa több mint 800 járatot töröl sztrájk miatt

Április 10-e keddre munkabeszüntetést hirdetett a Verdi szakszervezet a frankfurti, a kölni, a brémai és müncheni repülőtérre.

A földi csomagkezelő és támogató személyzet és a reptéri tűzoltóság egy része is sztrájkolni fog holnap hajnali 5:00 és délután 18:00 óra között. A Verdi holnapi munkabeszüntetése miatt a Lufthansa kénytelen nyolcszázat törölni 1600 menetrend szerinti járata közül, köztük 58 nagy távolságú járatot. A járattörlések mintegy 90 ezer utast érintenek. A menetrend várhatóan 2018. április 11-én, szerdán áll helyre.

A Lufthansa a mai napon alternatív menetrendet tett közzé. Arra kéri utasait, hogy a reptérre indulás előtt ellenőrizzék járatuk állapotát a légitársaság webhelyén. Azok az utasok, akik megadták eltérhetőségüket a légitársaságnak, SMS-ben vagy e-mailben kapnak értesítést. Az elérhetőségi adatok bármikor ellenőrizhetők és frissíthetők a www.lufthansa.com webhely „My Bookings" területén. Az utasok a Facebookon és a Twitteren is kérhetnek automatikus tájékoztatást járataikról.

A Lufthansa azokat az utasokat is kéri, akiknek a járatait nem érinti sztrájk, hogy érkezzenek korábban a repülőtérre, mivel várakozásra lehet számítani. A járat érintettségétől függetlenül, a Lufthansa Csoport minden olyan utasa, aki 2018. április 10-re foglalt repülőjegyet Frankfurtból és Münchenből induló vagy oda érkező járatra (a SWISS által üzemeltetett járatok kivételével), ingyen módosíthatja foglalását egy hét napon belüli másik járatra.

Németországon belül az utasok – szintén a járat érintettségétől függetlenül – vonattal is utazhatnak. Ehhez Deutsche Bahn vonatjegyre kell átváltaniuk repülőjegyüket a légitársaság honlapjának „My Bookings" területén. A módosításhoz nem szükséges a repülőtérre utazniuk.

A Lufthansa szerint a széles körű, egész napos sztrájk jellege és mértéke indokolatlan, és időzítése is szerencsétlen. "Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen sok utas terveit húzza keresztül a Verdi munkabeszüntetése, és mindent megteszünk azért, hogy minimumra szorítsuk sztrájk negatív hatását." - nyilatkozta a légitársaság felelőse.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek