Kiugráltak a síelők az összeütközött ülőliftekből Grúziában

Többen megsérültek egy síliftbalesetben Grúziában a Gudauri síterepen pénteken - fogalmaz az MTI hírügynökség, amelynek Treer Albert, a helyszínen tartózkodó magyar turista telefonon elmondta, hogy magyarok is fent rekedtek a 3276 méterre vezető Sadzele liften, amikor nagyjából tíz ülőszék összecsúszott. A székek először megindultak hátrafelé, hat magyar síelőnek sikerült kiugrania, mielőtt a székek összeütköztek volna, ketten azonban fent rekedtek. Treer Albert dél körül arról beszélt, hogy a mentés nagyjából másfél órája tart. 

Mindeközben az alábbi videóra a Facebook oldalunkon egyik olvasónk hívta fel a figyelmet, ebben nemcsak az látszik, ahogy többen is próbálnak kiugrani a hirtelen felgyorsult ülőliftekből - mielőtt még neki ütköznének az előttük feltorlódott székeknek - , de azt is egészen megdöbbentő látni, ahogyan a fordulónál gyakorlatilag kidobálja magából az embereket a felvonó: 

 
Az alsó állomáson nagyjából tíz szék roncsolódott szét az ütközésben. A Georgian Journal honlapja idézte a grúziai egészségügyi minisztert, aki azt mondta, hogy tizenketten sérültek meg, köztük két külföldi, egy ukrán és egy svájci, és hogy egyikük sérülése sem súlyos. A miniszter elmondása szerint két embert Tbiliszibe, további nyolcat a gudauri kórházba szállítottak. A nyolc emberből egy már el is hagyhatta az egészségügyi intézetet - tette hozzá. A Georgian Journal jelentése szerint a grúziai belügyminisztérium megkezdte a baleset kivizsgálását.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek