Japánt beborította hó, a légi- és vasúti közlekedés is elesett

Felfüggesztettek 278 járatot helyi idő szerint hétfőn Japán főbb légitársaságai a Tokiót és az ország északi részét sújtó hóvihar miatt, amelynek következtében a Japán Meteorológiai Ügynökség (JMA) a legmagasabb fokú riasztást adta ki csaknem az egész fővárosi régióra - olvasható az MTI hírei között.

A JMA utoljára négy évvel ezelőtt léptetett életbe legmagasabb fokú riasztást. A Japánt 2014 februárjában sújtó hóviharban hat ember vesztette életét, több mint ezren megsérültek. A JMA előrejelzése szerint a hótakaró akár a félméteres vastagságot is elérheti a Honsú szigetén található Tóhoku északkeleti régióban, míg az ország nyugati és déli részén húsz centiméter vastag hó várható.
A legmagasabb fokú riasztás és a további sűrű havazásokra vonatkozó előrejelzések miatt 278 járatot függesztettek fel a Haneda és Narita tokiói nemzetközi repülőtereken.

Az NHK japán állami műsorszolgáltató szerint a Tokió és Jamanasi, Csiba, Tocsigi, Nagano és Sizuoka prefektúrák között közlekedő több mint száz vonatjáratot függesztettek fel. Az NHK korábbi beszámolója alapján az elmúlt évek egyik legsúlyosabb hóviharának következtében több tucatnyian sérültek meg és több száz közlekedési balesetet jelentettek Tokióban és környékén.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek