Az ausztrál sivatag közepén kellett letenni a Malaysia Airlines gépét

Hajtóműhiba és erős légörvények miatt csütörtökön leszállásra kényszerült a Malaysia Airlines Sydneyből Kuala Lumpurba tartó járata 224 utassal a fedélzetén az ausztrál sivatag közepén fekvő Alice Springs repülőterén - olvasható az MTI hírei között.

A turbulenciába került utasszállító utasai hangos kopácsolást hallottak, mire a pilóta úgy döntött, leszáll. A repülőgép utasai az éjszakát Alice Springs repülőterén töltötték. A légitársaság később elnézést kért a "műszaki problémák" miatt. Az ABC ausztrál televízió jelentette, hogy a pilótának le kellett állítania a repülőgép egyik hajtóművét. Az utasok egyike, Mohammad Nogheib elmondta: az életét féltette, amikor a hajtómű furcsa hangokat adott ki. Egy másik utas szerint a gép mintegy öt percen át hevesen rázkódott.

Az Alice Springs repülőtér kifutópályájaForrás: Stuart Edwards / Wikipedia

A malajziai légitársaság az elmúlt években többször is a sajtófigyelem központjába került. 2014 márciusában Hongkongban kellett kényszerleszállást végrehajtania a Kuala Lumpur és Szöul között közlekedő gépük pilótájának. De ugyanabban a hónapban tűnt el 227 utassal és 12 fős személyzettel a fedélzetén a Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járat is, amelynek sorsát máig nem sikerült tisztázni. A maláj utasszállító eltűnése a repüléstörténet egyik legnagyobb rejtélye.

2014. július 17-én a Malaysia Airlines Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó repülőgépének pilótafülkéje mellett egy rakéta robbant tíz kilométeres magasságban Kelet-Ukrajna felett. Fémrészecskék ezrei fúrták át a Boeinget, amely a levegőben darabokra tört és lezuhant. A fedélzetén tartózkodó 298 ember meghalt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek