Autópályára zuhant egy kisiklott vonat Amerikában

Kisiklott egy személyszállító vonat az Egyesült Államokban helyi idő szerint hétfő reggel. Az ország észak-nyugati részén, Washington államban történt szerencsétlenségnek az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint legkevesebb három halottja van. A hatóságok tájékoztatása szerint 97 embert szállítottak kórházba - írja az MTI.

Az Amtrak vasúttársaság szerelvénye a DuPont város melletti autópálya egyik felüljáróján siklott ki - jelentette az amerikai média hétfőn. Értesülések szerint a 14 vagonból 13 siklott ki, a szerencsétlenség következtében pedig a felüljáró alatti autópályán két nyerges vontató és öt személygépkocsi is balesetet szenvedett. A nyilvánosságra hozott adatokból az derült ki, hogy a vonat az utolsó mért ponton, 400 méterrel a baleset előtt óránkénti 130 kilométeres sebességgel haladt, az autópálya fölötti íven viszont a legnagyobb megengedett sebesség alig 50 kilométer óránként.

Az Amtrak közlése szerint a vonaton legalább 78 utas és öttagú személyzet tartózkodott. A kisiklott vagonok az autópályán közlekedő több gépjárműre is rázuhantak, több autós megsérült, de köztük nincsenek halálos áldozatok.

Az egyik utas, Chris Karnes, aki a mozdonyhoz közelebbi egyik vagonban utazott, elmondta, hogy a szerencsésebb utasok kénytelenek voltak kirugdosni a vonatablakokat, mert a vészkijáratok nem működtek. A vonat a Tacoma és Olympia városok közötti vadonatúj, hétfőn használatba vett vasútvonalon haladt. Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget, ahogy az sem világos, hogy a vasútvonal minőségével van-e összefüggésben a tragédia.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek