Lezuhant egy turistarepülő Korzika szigetén

  Lezuhant egy turistarepülő Korzika szigetén

   

  Lezuhant kedden egy turistákat szállító kis repülőgép a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén, Ghisonaccia repülőtere leszállópályájának közelében. A baleset következtében négy német állampolgár életét vesztette - írja az MTI helyi hírforrások nyomán.

  A kétmotoros turistarepülő négy utasa, két férfi és két nő, valamint egy kutya meghaltak - erősítették meg a korzikai tűzoltók, akiket egy helybéli riasztott azzal, hogy a repülőgép a település polgármesterének házához közeli szőlészetbe zuhant.

  A mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, de az utasok életét nem tudták megmenteni. A tűzoltók a holttesteket kiemelték a repülőgépből.

  Fotó: Bernard Spragg. NZ / Flickr

  Az ügyben a légi közlekedési csendőrség és a korzikai csendőrség indított eljárást a katasztrófa okainak megállapítására - közölte Catherine Tharot, az ügyben eljáró bastiai ügyész.

  A repülő a dél-franciaországi Cannes-ban szállt fel, és az útiterv szerint Ghisonaccia repülőterén kellett volna leszállnia.

  Alig több mint egy hónapja Portugáliában okozott halálesetet egy kisrepülő: kényszerleszállást kellett végrehajtania egy strandon, amelynek során egy nyolcéves kislány, illetve egy ötvenhat éves férfi életét oltotta ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!