Lezuhant egy turistarepülő Korzika szigetén

Lezuhant egy turistarepülő Korzika szigetén

 

Lezuhant kedden egy turistákat szállító kis repülőgép a Franciaországhoz tartozó Korzika szigetén, Ghisonaccia repülőtere leszállópályájának közelében. A baleset következtében négy német állampolgár életét vesztette - írja az MTI helyi hírforrások nyomán.

A kétmotoros turistarepülő négy utasa, két férfi és két nő, valamint egy kutya meghaltak - erősítették meg a korzikai tűzoltók, akiket egy helybéli riasztott azzal, hogy a repülőgép a település polgármesterének házához közeli szőlészetbe zuhant.

A mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, de az utasok életét nem tudták megmenteni. A tűzoltók a holttesteket kiemelték a repülőgépből.

Fotó: Bernard Spragg. NZ / Flickr

Az ügyben a légi közlekedési csendőrség és a korzikai csendőrség indított eljárást a katasztrófa okainak megállapítására - közölte Catherine Tharot, az ügyben eljáró bastiai ügyész.

A repülő a dél-franciaországi Cannes-ban szállt fel, és az útiterv szerint Ghisonaccia repülőterén kellett volna leszállnia.

Alig több mint egy hónapja Portugáliában okozott halálesetet egy kisrepülő: kényszerleszállást kellett végrehajtania egy strandon, amelynek során egy nyolcéves kislány, illetve egy ötvenhat éves férfi életét oltotta ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek