Halálra égett egy férfi a Burning Man fesztivál tüzes ceremóniáján

Halálra égett egy férfi a Burning Man fesztivál tüzes ceremóniáján

A tűzbe vetette magát egy férfi az amerikai Burning Man fesztiválon, majd néhány órával később belehalt sérüléseibe a kórházban - írja az MTI a helyi rendőrség közlése alapján, amely nyomozást indított az ügyben.

A 41 éves Aaron Joel Mitchell szombat este, a fesztivál egyik leglátványosabb ceremóniáján, egy 12 méter magas, fából készült emberszobor elégetése közben vetette magát a lángok közé, miután átverekedte magát a biztonsági őrökön.

Jerry Allen Pershing megyei rendőrfőnök szerint nagyjából 50 ezer fős tömeg volt jelen, amikor a fesztivál tűzoltói kihozták a férfit a lángok közül. Mitchellt a kaliforniai UC Davis kórházba szállították, ahol vasárnap reggelre belehalt a sérüléseibe. A rendőrfőnök szerint az orvosok megerősítették, hogy Mitchell nem állt alkoholos befolyásoltság alatt, de a toxikológiai eredményekre még várni kell.

"Egyelőre nem tudjuk, hogy szándékosan tette-e a dolgot, vagy kábítószer hatása alatt cselekedett" - fogalmazott Allen, hozzátéve, hogy Mitchell amerikai állampolgár volt, de feleségével Svájcban éltek. A kilencnapos fesztivál szervezői lefújták a vasárnapra tervezett égetések egy részét, de a hétfőn véget érő rendezvény záróakkordjának számító templomégetést megtartották.

A rendőrfőnök szerint a résztvevők korábban is megpróbáltak már berohanni a lángok közé és többen is megsérültek már amiatt, hogy az izzó parázson keresztülgázolva próbáltak valami kis szuvenírt szerezni maguknak. Allen szerint a résztvevők megfékezésére nem elegendő megoldás az, hogy a szervezők egy csapatnyi biztonsági embert állítanak a máglyák köré. Hozzátette, ez az első eset, hogy valaki így átjutott a biztonsági zónán.

 

A korábbi évek Burning Man fesztiváljairól szóló képekért kattintson!
Galéria: Burning man fesztivál
Fotó: Ron Lewis / Northfoto

Idén több mint 70 ezren látogattak ki a nevadai Black Rock-sivatagban megrendezett zenei és művészeti fesztiválra. A fogyasztói társadalom kritikáját megfogalmazó rendezvényt San Franciscóban tartották meg először, majd 1990-ben átköltöztették Nevadába. A művészeti fesztivál egyik védjegyének számítanak azok a képzőművészeti alkotások, amelyeket a résztvevők építenek és állítanak ki a kiszáradt tómederben. A sivatagi show-n vállalatigazgatók, hollywoodi filmcsillagok ugyanúgy megfordulnak, mint a legnevesebb dj-k és előadóművészek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek