Környezetbarát repülők épülnek majd Pécsett

Környezetbarát repülők épülnek majd Pécsett

Kompozit anyagból készült, tehát "zöld" repülőgépeket fognak gyártani Pécsett. A Magnus Aircraft Zrt. több mint ötmilliárd forintos beruházással felépülő üzemének alapkövét szombaton rakták le a Pécs-pogányi repülőtéren.

 

Fotó: Wesley Nitsckie

A vállalat a világon először fejlesztett ki környezetbarát kompozit anyagokból készülő kétüléses repülőgépet, ami elsősorban műrepülésre alkalmas, valamint kifejlesztett egy olyan gépet is, ami nem kerozinnal, hanem benzinnel működik, és szintén kompozit anyagból készült. Ennek köszönhetően alacsonyabb a környezetterhelése és fenntartási költsége is, mint más gépeknek - írja az MTI.

Első ütemben egy kétezer négyzetméteres összeszerelő-üzemet, illetve irodaépületet alakítanak ki, amely várhatóan jövő tavaszra készül el. A következő ütemben egy hatezer négyzetméteres kompozitüzem is épül. A létesítmény több mint száz embernek ad majd munkát, és évente legalább kétszáz repülőgépet fog gyártani.

A cég várakozásai szerint hamarosan megjelenhet a piacon a repülőgép elektromos változata is, a Siemens innovációjának eredményeképp.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek