Erdőtüzek Görögországban

Erdőtüzek Görögországban

 Erdőtűz terjedt át egy görög nyaralóhelyre a fővárostól, Athéntól északkeletre – írja az MTI. A városkában tartózkodó több ezer ember a hatóságok felszólítására hétfő reggel elhagyta a települést.

Kalamos idilli öble Fotó: Richard Leeming / Flickr.comForrás: Travelo

 A hatóságok hangosbemondókon, rádión és tévén keresztül is sürgették Kalamosznak és környékének a lakóit, nyaralóit, hogy keressenek menedéket a lángok elől. A város az athéniak kedvelt üdülőhelye. A térségben több útszakaszt le kellett zárni, és kiürítettek két nyári táborhelyet is. Az erős szél miatt a lángok gyorsan terjednek.

A polgári védelmi ügynökség vezetője szerint az erdőtüzet nem lesz könnyű megfékezni. Alekszisz Ciprasz görög kormányfő a Twitter internetes közösségi oldalon szólította fel a rendvédelmi szerveket, hogy segítsék a tűzoltóságot az oltásban, mert utóbbiak már minden emberüket bevetették.

A lángok eddig több tucat házat emésztettek fel, de esetleges áldozatokról egyelőre nem érkezett hír. A kárbecslés nem végleges, mert a térségben sok eldugott épület található.

Szombaton Görögország nyugati részén is jelentettek bozóttüzeket. A hatóságok úgy vélik, hogy az ismert turistaparadicsomban, Zákinthoszon szándékos gyújtogatás történt, ugyanis péntek óta tizenegy tűzesetről érkezett hír a sziget különböző szegleteiből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek