Turistát ölt a repülőgép örvénye St. Maarten hírhedt repülőterén

  Turistát ölt a repülőgép örvénye St. Maarten hírhedt repülőterén.

  Biztosan minden olvasónak ismerősek a képek St. Maarten Princess Julianna nemzetközi repülőteréről, melynek kifutópályája közvetlenül a sziget egyik strandja mellett fekszik. Itt történt, hogy egy felszálló gép által keltett légörvény ledöntötte a lábáról az egyik nézőt, aki belehalt fejsérüléseibe – írja az Independent. 

  A strand mindig dugig van turistákkal, akik nem akarnak hazamenni a szigetről egy ehhez hasonló kép nélkülFotó: Irma Furnish / Flickr.com

  A kifutópályát a strandtól egy aszfaltút és egy kerítés választja el. Az ötvenhét éves új-zélandi hölgy itt állt, amikor a gép elhúzott felette. Bár az esés után kórházba szállították, nem tudták megmenteni az életét.

  A kerítésen egyértelműen felhívják a figyelmet arra, hogy a gépeket közelről nézni milyen veszélyesFotó: Jj04 / Wikimedia Commons

  A kerítésen kihelyezett, veszélyre figyelmeztető táblák olyannyira nem érték el céljukat, hogy a strandolók előszeretettel pózolnak mellettük a nyaralási fotókon. A helyzet évtizedek óta nem változik, bár eddig egyetlen sérülés vagy haláleset sem történt.

  A repülőtér illetékesei szerint a kifutópálya, és az ott történő fel- és leszállások nem veszélyesek: az a veszélyes, hogy a turisták nem tudnak ellenállni a csábításnak, és igyekeznek minél közelebb férkőzni a gépekhez.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!