Fegyveresek rontottak egy luxus üdülőhelyre Maliban

Fegyveresek rontottak egy luxus üdülőhelyre Maliban.

Támadás ért Maliban egy luxus üdülőhelyet vasárnap, a harc órák óta tart, és még mindig nem ért véget - írta vasárnap este tizenegykor az MTI az afrikai ország belbiztonsági minisztériumának szóvivőjének közleménye alapján. Elmondása szerint feltehetően dzsihadista fegyveresek rontottak a Kangaba nevű üdülőtelepre. Hozzátette, hogy 32 túszt sikerült kiszabadítani.

Az AP amerikai hírügynökség értesülései szerint terrorista túszdráma zajlott, és - egy ENSZ-tisztviselő közlése szerint - áldozatok is vannak: halottak és sebesültek egyaránt. Az AFP francia hírügynökség két halottról tud.

A nyugati turisták körében népszerű Kangaba üdülőtelep irányába mutató útjelző tábla Bamako közelébenFotó: Baba Ahmed / MTI / AP

Az üdülő Bamako mellett van, és a külföldiek kedvelt hétvégi pihenőhelye. Az AFP francia hírügynökség szem- és fültanúkra hivatkozva azt jelentette, hogy füst gomolyog és lövéseket hallani a helyszínen, amelyhez Mali katonákat vezényelt. Az AFP szerint csatlakoztak hozzájuk az országban állomásozó francia antidzsihadista erők is.

Az Independent hétfő hajnalban arról írt, hogy helyi idő szerint vasárnap délután 3 óra 40 perckor egy motorkerékpáron érkező fegyveres hajtott be az üdülőtelep területére, és miközben leszállt motorjáról Allah Akbart kiáltott, majd a medence felé indult. A támadás során két ember meghalt, 36 túszt sikerült kiszabadítani, a három fegyveres támadót lelőtték, a negyediknek sikerült elmenekülnie.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek