Kerozinhiány miatt ragadt több ezer utas a lisszaboni reptéren

  Kerozinhiány miatt ragadt több ezer utas a lisszaboni reptéren

  Üzemanyagellátási problémák miatt több tucat járatot törölni kellett, és több tízezer ember repülője csak késéssel tudott elindulni szerdán Lisszabon nemzetközi repülőteréről - írja az MTI a portugál reptereket üzemeltető ANA közleménye alapján.

  A kerozinhiány miatt 64 járatot töröltek, és 300 repülő késett, tízezreknek kellett Lisszabonban éjszakázniuk. Volt, akinek a reptéren kellett aludnia. A reptér vezetése igyekezett tábori ágyakat biztosítani az embereknek, a többség azonban kénytelen volt a reptéri padsorokon vagy a földön aludni. A reptér személyzete ételt és italt is osztott a Lisszabonban rekedt utasoknak. Sokakat a légitársaságok szállodában helyeztek el. "A helyzet kezd normalizálódni. Több járat indulását sikerült átütemezni, annak köszönhetően, hogy tartálykocsikkal sikerült pótolni a hiányzó üzemanyagot" - húzta alá az ANA szóvivője.

  "Káosz van a lisszaboni reptéren, minden megbénult" - írta ezzel szemben egy utas az egyik közösségi oldalon. A brazil férfi arra panaszkodott, hogy nem kapnak tájékoztatást arról, hogy mi történik. A TAP portugál nemzeti légitársaság honlapján azt írta: az üzemanyag-ellátó rendszer meghibásodása okozott gondot, ami minden járatukat érinti. Az ANA csütörtök délelőtt arról számolt be, hogy továbbra sem sikerült teljesen megoldani a problémát.

  "Most először kellett szembenéznünk ilyen jellegű problémával, amely azonnali intézkedést tett szükségessé. Tartálykamionok nélkül még súlyosabb lett volna a helyzet" - magyarázkodott Joao Nunes, az Humberto Delgado nevét viselő repülőtér igazgatója.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!