Alváson kapták a pilótát repülés közben

Alváson kapták a pilótát repülés közben

Aggódó utas készített képet a Pakistan Airlines Londonba tartó járatának kapitányáról a minap, amikor a férfi az üzleti osztályon szunyókált – írja az Independent a Dawn című pakisztáni lapra hivatkozva.

A kapitány feladata az aznapi járaton a tanítás lett volna: egy másodpilóta-tanonc is repült ugyanis velük. Amir Hashmi ehelyett azonban lefeküdt aludni, és a gépet másodpilótájára, illetve a tanoncra bízta. A gépen háromszázöten utaztak.

A kapitány az üzleti osztályon - repülés közbenDawn magazine

 Az eset azért is különösen riasztó, mivel a 2009-es Rio de Janeiro-Párizs Air France járat katasztrófáját is az pecsételte meg, hogy a kapitány éppen szünetet tartott, amikor repülés közben nehézségek merültek fel. Abban az esetben kétszázhuszonnyolcan haltak meg e balszerencsés véletlen miatt, pedig lehetséges, hogy a tapasztaltabb kapitány meg tudta volna oldani a felmerülő problémát.

A légitársaság azzal védekezett, hogy hosszabb utakon több társaság is alkalmazza azt a gyakorlatot, amikor több pilóta van egyszerre a fedélzeten, így az egyik mindig tud pihenni. Ez esetben azonban az egyik pilóta még csak tanulta a szakmát, így korántsem számíthatott teljes értékű munkaerőnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek