Extrém turbulencia okozott súlyos sérüléseket és rémületet egy Aeroflot járaton

  Extrém turbulencia okozott súlyos sérüléseket és rémületet egy Aeroflot járaton

  Többeket megműtöttek, és összesen huszonhét embert ápolnak a bangkoki kórházban, miután az Aeroflot Moszkva és Bangkok közötti járata váratlan turbulenciába került – írja a CNN.

  Tiszta, derűs égbolt alatt repült a gép, amikor váratlanul heves turbulenciába került. A beszámolók szerint az egész olyan gyorsan történt, mint egy durrdefekt az autópályán: az utasok és a tárgyak szó szerint röpködtek a fedélzeten; többeknek egyértelműen halálfélelme volt. A felhő nélküli turbulencia ritka jelenség, mely hagyományos radarral sem jelezhető előre: a statisztikák szerint évi átlagban hétszázötvenszer fordul elő. Ezúttal összesen tíz másodpercig tartott. Az orosz követség közleményében arra is kitért, hogy a megsérült utasok többségének a biztonsági öve nem volt bekötve. A jelenség elmúltával még a mennyezeten is vérfoltok voltak.

  Az utasok beszámolói szerint a légiutaskísérők hősiesen és professzionálisan viselkedtek, igyekeztek mindenkibe lelket önteni. Mivel az esemény egy órával a leszállás előtt történt, a sérülteket, köztük egy kisbabát is, viszonylag gyorsan sikerült kórházba juttatni.

  Forrás: Travelo
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!