Hamarosan Prágában láthatjuk a Thyssen-Bornemisza kortárs gyűjteményét

  Hamarosan Prágában láthatjuk a Thyssen-Bornemisza kortárs gyűjteményét

  Öt éven át Prágában állítja ki száz legjelentősebb darabját 2018 júniusától a Thyssen-Bornemisza Art Contemporary (TAB21) osztrák kortárs műgyűjtemény – írja az MTI.

  Francesca von Habsburg aláírja a megállapodást a Cseh Nemzeti GalériávalFotó: Thyssen-Bornemisza Art Contemporary / Facebook

  A műgyűjtemény áthelyezéséről Francesca von Habsburg, a TAB21 alapítója és Jirí Fajt, a Cseh Nemzeti Galéria igazgatója írta alá péntek este a megállapodást. Egyelőre annyit tudni, hogy a Thyssen-család kortárs műgyűjteményének száz legérdekesebb darabját a 19. század elején a királyi vár szomszédságában épült prágai Salm-kastélyban állítják ki, néhány nagyinstallációnak pedig a Vásárcsarnok tágas terme ad otthont.

  A Cseh Nemzeti Galéria épülete, mely jövőre nagy számban fogadja majd a kortárs művészetek rajongóitFotó: Thyssen-Bornemisza Art Contemporary / Facebook

  Bár a kortárs művészet rajongói mostantól egyértelműen Prágát veszik majd célba, az alapító elmondása szerint a fenti megállapodás létrejötte nem jelenti feltétlenül azt, hogy Bécsben már nem állítanak ki a jövőben.

  A műgyűjtemény jelenleg a bécsi Augartenben bérel kiállítóhelyeket, az erről szóló szerződés az év végével jár le.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!