Nemzeti gyásznapot tartanak a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére

  Nemzeti gyásznapot tartanak a veronai buszbaleset áldozatainak emlékére

  Nemzeti gyásznapot tartanak január 23-án a péntek éjjel Verona közelében történt buszbaleset áldozatainak emlékére – írja az MTI.

   

  Fotó: kiwiuser / Indafotó

  Ennek során az Országház előtt reggel Magyarország lobogóját ünnepélyes keretek között, katonai tiszteletadással felvonják, majd félárbocra eresztik; az iskolákban tanóra vagy külön diákrendezvény keretében méltó módon megemlékezést kell tartani.

  Péntek éjjel az olaszországi Verona közelében balesetet szenvedett egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, több mint húszan megsérültek. A buszon nagyrészt a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A történtekről az Index aktájában minden fontos információt megtalál.

  A nemzeti gyásznapon a nemzeti lobogó félárbócra engedésével egy időben a Budapesti Szent István-bazilika Szent István-harangja, Magyarország legnagyobb harangja is megkondul. Ez a harang csak a legnagyobb egyházi ünnepeken vagy különösen jelentős alkalmakkor szól, mint például Ferenc pápa megválasztása vagy Paskai László bíboros halála.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!