Részegen akart felszállni az utasszállító pilótája, de elájult a pilótafülkében

Részegen akart felszállni az utasszállító pilótája, de elájult a pilótafülkében

Kicsit korán kezdte a szilveszteri alapozást a Sunwing Airlines pilótája. December 31-én reggel részegen repült volna a kanadai Calgaryból a mexikói Cancúnba, az utasszállító fedélzetén 99 utassal. Szerencsére a gép hatfős személyzetének időben feltűnt a dolog, így időben eltávolították a munkavégzésre tökéletesen képtelen pilótát.

Mondjuk nem volt nehéz dolguk: már a reptéren is láthatóan furcsán viselkedett, majd a Boeing 737-es pilótafülkéjében, székébe rogyva találtak rá a 37 éves pilótára – írja az Independent. A pilótát rendőrök távolították el a gépről, és vádat emelnek ellene. A gép egyébként később egy másik pilótával szerencsésen felszállt.

Nem a Sunwing Airlines pilótája volt az egyetlen, akivel ez 2016-ban előfordult: júliusban szintén egy kanadai cég, az Air Transat pilótáját vették őrizetbe. "Pilótának lenni stresszes meló, mégsem hinné az ember, milyen sűrűn kell törölni járatot a pohár fenekére néző pilóták miatt. 2013-ban Minneapolisban bűzlött egy pilóta, gépén 53-an vártak a felszállásra. 2012-ben négy ilyen eset is volt: februárban a Frontier Airlines, májusban a SAS, júliusban az America West, augusztusban a QANTAS pilótája keveredett ittas vezetés vagy annak kísérlete gyanújába" – írta akkor az Index.

Update: Olvasónk szerint "a szóban forgó gép és a teljes személyzet a cseh-szlovák-magyar Travel Service tulajdona. A Sunwing a téli szezonra minden évben bérel 8-10 gépet személyzettel együtt a Travel Service-től. A gépek kanadai lajstromjelet kapnak, de csak a Travel Service feliratot takarják le."

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek