Elengedték a túszokat a Máltára térített líbiai gépről

  Elengedték a túszokat a Máltára térített líbiai gépről

  Eltérítettek egy líbiai belföldi légi járatot, ami 118 emberrel a fedélzetén végül Máltán szállt le, a két gépeltérítő a gép felrobbantásával fenyegetőzött. A máltai miniszterelnök szerint a fedélzeten hétfős személyzet és 111 utas volt: 82 férfi, 28 nő és egy csecsemő - írta kora délután az Index. Valamivel később Joseph Muscat máltai miniszterelnök Twitter-bejegyzésében közölte, hogy hatvanöt utast elengedtek a légikalózok a Máltára térített líbiai repülőgépből.

  Az első hírek szerint a gép pilótája azt közölte a máltai földi irányítással, hogy a kalózoknál egy házilag készített robbanószerkezet van. A repülőtéren egy ideig minden induló járatot késleltettek, majd közölték hivatalosan, hogy a légikikötő ismét a szokásos rendben működik. Előzőleg több, a szigetországba érkezett járatot más, külföldi repülőterekre irányítottak át. A gépeltérítés tényét aztán megerősítette az ENSZ által elismert líbiai kormány, amelynek közlekedési minisztere tárgyal a géprablókkal - jelentette a LANA líbiai hírügynökség.

  A kormányfő megerősítette, hogy a repülő felrobbantásával fenyegetőző légikalózok szabadon engedik a nőket és gyermekeket a gép 111 utasa közül. Az elengedett utasok szerint a két légikalóznál kézigránátok vannak, de nem világos, hogy mit követelnek - közölte a kormányfő.

  Az Afriqiyah Airways líbiai légitársaság belföldi, eredetileg Szabhából Tripoliba tartó gépe, egy Airbus A320-as a máltai főváros nemzetközi repülőterének leszállópályáján áll. A gépeltérítőkkel az ENSZ által elismert líbiai kormány segítségével tárgyaltak - írja az MTI.

  FRISSEBB: A máltai kormányfő által kiadott közlemény szerint vérontás nélkül ért véget a gépeltérítési akció. A gépeltérítők az összes utast szabadon engedték, majd a személyzettel együtt elhagyták a repülőgépet. A TNM máltai televízióban látni lehetett, amint a gépeltérítők elhagyják a gépet, és katonák megbilincselik őket. Joseph Muscat máltai miniszterelnök Twitter-üzenete szerint a gépeltérítőket őrizetbe vették, a líbiai külügyminiszter úgy tudja, a tettesek politikai menedékjogot kérnek Máltán.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!