Tűz ütött ki egy pakisztáni szállodában: 11 halott, 75 sérült

  Tűz ütött ki egy pakisztáni szállodában: 11 halott, 75 sérült

  Tűz ütött ki Pakisztán legnépesebb városában, Karacsiban hétfő hajnalban egy négycsillagos szállodában, a legfrissebb adatok szerint legalább 11 ember életét vesztette, és 75-en megsérültek, írja az MTI.

  A tűz, amelynek pontos oka nem ismert, a több mint 400 szobás hotel konyhájából terjedt el a hatemeletes épületben. A vendégek még aludtak, amikor a lángok felcsaptak. Szemi Dzsamali, a 13 millió lakosú dél-pakisztáni kikötőváros Dzsinnah nevű kórházának orvosa azt mondta, hogy néhány külföldit égési sebekkel kezeltek. Nemzetiségüket ugyanakkor nem közölte. Elmondta továbbá, hogy a halottak között hét férfi és négy nő van.

  A helyi televízió által közölt felvételeken azt lehetett látni, hogy a Regent Plaza nevű szállodából egyes vendégek az ablakon át, lepedőket összesodorva, azokon lemászva menekültek a lángok elől. A helyszínre három tűzoltó egység érkezett, amelyeknek három órába telt a lángok megfékezése. A keresés és mentés még nem fejeződött be, mert az épületből nem sikerült mindenkit kimenekíteni. Vazím Ahtar, Karacsi polgármestere a pakisztáni televízióknak a szerencsétlenség helyszínén adott nyilatkozatában azt mondta, hogy a szálloda nem rendelkezett sem tűzriasztó rendszerrel, sem pedig vészkijáratokkal.

  Pakisztánban gyakran előfordulnak hasonló balesetek az épületek hiányos karbantartása és a biztonsági előírások figyelmen kívül hagyása miatt. Az ország történetének legsúlyosabb ilyen katasztrófája szintén Karacsiban történt: 2012-ben 255-en haltak meg egy textilgyárban keletkezett tűzben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!