Ingyenes tuktukozással és segway-túrával ünnepli Budapest a turizmus világnapját

 

Ingyenes tuktukozással és segway-túrával ünnepli Budapest a turizmus világnapját

Az akadálymentes utazást népszerűsíti az idén az ENSZ Turisztikai Világszervezetének felhívása, amelyhez csatlakozva Magyarországon hatodik alkalommal ünneplik meg a turizmus világnapját szeptember 27-én. Az esemény alkalmából országszerte ingyenes programokkal várják az érdeklődőket.

TukTukFotó: budapestinfo.hu

Idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal turisztikai nyílt napot szervez a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a világnapon, amelyhez összesen 20 programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. Lesznek városi séták, fürdőtúrák, ingyenes tuktukozás és segway-es városnézés. A programok nagy része ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni ide kattintva lehet.

A turizmus és az utazás népszerűsítésén túl a világszervezet minden évben egy fő téma köré csoportosítja programjait, amely az idén a turizmus mindenkié (Tourism for All). Az ENSZ Turisztikai Világszervezete arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenkinek joga van megtapasztalni a világ sokszínűségét és szépségét, ezért a világnap az idén az akadálymentesség fontosságát emeli ki – áll az MTI közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek