Újabb három bomba robbant Thaiföldön

Három pokolgép robbant a Thaiföld déli részén fekvő Jala tartományban - közölte hétfőn a helyi rendőrség.

A robbanószerkezeteket egy ékszerüzletnél, egy papírboltnál és egy újságos standnál helyezték el. Senki sem sérült meg. Két másik pokolgépet is találtak a rendfenntartók, de azokat sikerült hatástalanítani. A rendőrség szerint a robbantásokat muzulmán szeparatisták követték el - írja az MTI.

A túlnyomórészt muzulmánok lakta három déli tartományban, Jalában, Pattaniban és Narathivatban évtizedek óta tartó ellenállás a buddhista uralommal szemben 2004 januárjától öltött erőszakos formát, és azóta több mint hatezer ember életét követelte. A három tartomány egykor a maláj muzulmán szultánság része volt, mígnem Thaiföld 1909-ben bekebelezte őket.

Augusztus 11-12-én 13 pokolgép robbant Thaiföldön, négy ember életét vesztette, 35 megsebesült. A sebesültek között tíz európai turista volt. A hatóságok szerint a sorozatos robbantások mögött nem a szeparatisták állnak, hanem politikusok egy csoportja, amely alá akarja ásni a katonai junta iránti bizalmat és káoszt akar szítani a helyi lakosság körében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek