422 autó égett ki egy portugál fesztivál parkolójában

  422 autó égett ki egy portugál fesztivál parkolójában

  Egy népszerű nemzetközi táncfesztiválon 422 autó égett ki a szabadtéri parkolóban, a tűz miatt pedig mintegy négyezer embert kellett evakuálni a kelet-portugáliai Castelo de Vide településen - írja az MTI.

  A szakértők még vizsgálják, hogy mi okozta tüzet szerda délután, az első feltételezések szerint az egyik autóban rövidzárlat keletkezett és kigyulladt, a lángok pedig az erős szél miatt átterjedtek a többi ott parkoló gépkocsira. A károsultak között látogatók, fellépők és szervezők is vannak, akik tehetetlenül nézték végig, ahogy járműveik kiégnek.

  Az idén húsz éves Andancas fesztivál szervezői a rendezvény közösségi oldalán mondtak köszönetet a hatóságoknak és az önkénteseknek, akik pillanatok alatt biztonságos helyre tereltek több ezer embert, így senkinek sem esett baja.

  Emellett türelmet kértek mindenkitől, amíg a hatóságok kiderítik, hogy pontosan mi is történt. A károsultak ugyanitt azt üzenték, hogy jelentkezzenek illetve vegyék fel a kapcsolatot biztosítójukkal.

  A tűz miatt ideiglenesen felfüggesztett fesztivál csütörtökön folytatódik, vasárnapig összesen 40 ezer látogatóra számítanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!