Megölt egy turistát Balin a dagály

  Egy turista életét kioltották, egy másik üdülőt pedig megsebesítettek a dagályt kísérő hatalmas hullámok az indonéziai Bali szigetén - közölték csütörtökön helyi tisztségviselők.

  A két 64 éves hongkongi férfit egy szörfölésre használt, népszerű partszakaszon ragadták magukkal a hullámok, egyikük meghalt, míg másikukat jelenleg kórházban ápolják - mondta el Gde Dzsaje, a katasztrófavédelem egyik illetékese, számolt be az MTI.

  A két áldozat egy 22 fős csoporttal érkezett a szanuri Padang Galak strandra múlt hét végén, hogy elbúcsúztassák egy elhunyt barátjukat, és az óceánba szórják hamvait.

  A szokatlanul nagy hullámok több parti kávézóban és étteremben is kárt tettek Dzsembrana üdülőövezetben - tette hozzá Dzsaje.

  A Balin nyaralókat óvatosságra intették, mivel a meteorológiai szolgálat szerint a hónap végéig folytatódik a szélsőséges időjárás.

  "A parti őrség több strandon megerősítette jelenlétét, és helyenként tiltják a vízi tevékenységeket" - mutatott rá a tisztségviselő.

  Korábban több száz épületet rongált meg a dagály a szintén Indonéziához tartozó Jáva szigetén, és sokaknak el kellett hagyniuk part menti otthonukat a hullámok pusztítása miatt.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!