Tehervonattal ütközött egy személyvonat Belgiumban, hárman meghaltak

  Tehervonatba rohant egy személyvonat Belgiumban vasárnap éjjel. A súlyos balesetnek három halálos áldozata van, kilenc embert kellett kórházba szállítani - jelentette hajnalban a belga média.

  A kórházba vitt sérültek közül néhánynak az állapota életveszélyes, további 27 embert viszont csak könnyebb sérülésekkel kellett kezelni, és többségük azóta haza is térhetett - közölték az illetékes hatóságok egy hajnali sajtótájékoztatón, írja az MTI.

  A belga média az éjjel közel negyven sérültről számolt be a baleset helyszíneként megjelölt vallóniai Saint-Georges-Sur-Meuse település polgármesterére hivatkozva. Az újabb sajtótájékoztatón Francis Dejon polgármester visszavonta azt a korábbi megjegyzését, hogy az áldozatok száma még vélhetően nőni fog.

  Egyelőre nem világos, hogy mi vezetett a vasárnap éjjel, nem sokkal 11 óra után bekövetkezett vonatbalesethez.

  Dejon hajnalban annyit erősített meg, hogy a személyvonat mintegy 90 kilométer/órás sebességgel rohant bele az ugyanazon a sínen előtte haladó tehervonatba.

  Az SNCB belga vasúttársaság közlése szerint összesen mintegy negyven ember utazott a hatkocsis szerelvényen, amelynek első két kocsija az ütközésben összeroncsolódott.

  A baleset helyszínére nagy erőkkel vonultak ki a mentők és tűzoltók, a hatóságok válságstábot és egy kihelyezett elsősegélyközpontot állítottak fel a közelben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!