Szombaton üljön mindenki biciklire! - kéri a Magyar Kerékpárosklub

Szombaton üljön mindenki biciklire! - kéri a Magyar Kerékpárosklub

A Magyar Kerékpárosklub 2016. április 23-án, szombaton tartja az I Bike Budapest bringás felvonulást, melyet a biciklis közlekedés népszerűsítéséért és a további fejlesztések eléréséért rendeznek meg. Az eseményre több ezer embert várnak - áll a szervezet közleményében.

A felvonulás gyülekezője 15 órakor lesz a Közraktár utcában, majd a rakpartok, a Dózsa György út, a Hősök tere, Andrássy út, Kiskörút, Üllői út, Petőfi híd, Attila út, Alagút, Lánchíd és Margit-híd útvonalon haladva a Margitszigeten ér véget.

 

Az I Bike Budapest logója és a már jól ismert bringaemelésFotó: Facebook / I bike Budapest


A tavaszi bringaünnep – ami a Holland Nagykövetség támogatásával a Cycling Festival Europe keretében valósul meg – családok és még nem rendszeresen kerékpározók számára is egy vidám hangulatú esemény lesz, mely lezárt utakon mutat egy új nézőpontot a városlakók számára. Az esemény üzenete, hogy egy napig üljön mindenki kerékpárra akkor is, ha hétköznap nem tesz így, és pár órára nézze meg milyen lehet az élhető, kerékpárbarát főváros.

A felvonulás érinti Budapest legszebb, de máskor az autóforgalom miatt kevésbé vonzó részeit, majd kb. 19 órakor bicikliemeléssel ér véget a margitszigeti Rózsakert alatti réten. A bringaemelés előtt és után a réten piknik, zene, a Budapest Bike Maffia és a Cyclonomia kitelepülése várható, 20 és 22 óra között filmvetítés lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek