25 ezer sérültje és 400 halottja van a thai újévnek

  Huszonötezernél több embert láttak el közúti balesetekben elszenvedett sérülésekkel a thaiföldi kórházakban a helyi újévi vízi fesztivál ideje alatt. A balesetek nagy része motorosokkal történt.

  A hatóságoknak most az üdülésből visszatérőkre kell felkészülniük, mert az újévi ünneplést követően a hazatérők balesetei leginkább a fáradtságra és a gyorshajtásra vezethetők vissza, írja az MTI.

  A tárca tájékoztatása szerint a hosszúra nyúlt ünneplés ideje alatt 25 516 ember kapott orvosi ellátást, közülük 3815 volt a súlyos sérült. Ez utóbbiak több mint 28 százaléka az ittas vezetés miatt történt.

  A minisztérium, számítva az újévi ünnepek alatt várható balesetekre, elrendelte, hogy a kórházak intenzív részlegei, műtői számítsanak a sérültek fogadására, akárcsak a vérellátó központok.

  A nemzeti katasztrófaközpontokban a tisztviselők készen állnak a válságos helyezetek kezelésére. Felhívták a lakosság figyelmét, hogy bármilyen baleset esetén azonnal hívják a mentők ügyeletét.

  Az újévi ünneplés első hat napján, április 11-től 17-ig 397 ember halt meg, és további 3271-en sérültek meg a 3104 közúti balesetben Thaiföldön. Az adatok 29,74 százalékos emelkedést mutatnak a tavalyi év hasonló időszakához képest.

  A balesetek 80,88 százaléka motorkerékpárral történt, míg az esetek 10,08 százalékában a kisteherautók voltak részesei a történteknek.

  A magas baleseti statisztika miatt a thaiföldi hatóságok nemrég elrendelték, hogy hullaházi gyakorlatra menjenek az ittas vezetésen kapott autósok, motorosok. Reményeik szerint a hullaházakban látottak után a vezetők rádöbbennek arra, hogy az alkoholos befolyásoltságnak valóban könnyen halálos következményei lehetnek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!