Szerdán nyitják újra a brüsszeli repteret

De csak részlegesen nyitják meg a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol egy héttel ezelőtt kettős robbantásos merényletet hajtottak végre.

Arnaud Feist a L'Echo című belga lapnak adott keddi interjújában kifejtette, hogy a repülőtér működésének teljes helyreállítása akár hónapokig is eltarthat. Szerdán még csak a teljes kapacitás 20 százalékával üzemelhet a repülőtér, így naponta mindössze 800-1000 utast tudna kiszolgálni a létesítmény - írja az MTI a légikikötőt üzemeltető vállalat igazgatójának közleménye alapján.

Az egy hete elkövetett terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liege-be és más városok repülőtereire irányították át. A két helyszínen - a repülőtéren és a metróban - végrehajtott brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincöt ember életét vesztette, és nagyjából háromszáznegyvenen megsebesültek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek