Robbantások miatt ürítették ki a brüsszeli repteret

Robbantások miatt ürítették ki a brüsszeli repteret

Két robbanás hallatszott ma reggel nyolc órakor a brüsszeli Zaventem repülőtéren. Az első hírek szerint többen is megsérültek, a repülőteret lezárták, és a reptéri vasúti forgalmat is felfüggesztették - írja a Sky News.

Ralph Usbeck által közreadott kép földön fekvő turistákról a füsstel teli brüsszeli Zaventem nemzetközi repülõtéren a kettős robbantás utánLefteris Pitarakis / MTI

 A Sky News munkatársa épp a helyszínen volt, amikor azt érezte, hogy a terminált két nagyobb robbanás rázza meg, és mindent beborít a füst és a por. A Brüsszelbe érkező járatokat törölték. A közösségi oldalakra feltett első videókon látszik, hogy több emeletnyi üveg tört ki, a repülőtéren az emberek pánikba estek, menekülni kezdtek. A Daily Mail információ szerint az American Airlines chech-in pultja közelében történt a robbanás. A ma reggeli robbanást több nemzetközi híroldal egyből összefüggésbe hozta Salah Abdeslam, a novemberi párizsi merénylet fő gyanúsítottjának négy nappal ezelőtti letartóztatásával.

Robbanás történt a brüsszeli Maalbeek metróállomáson is, az uniós intézmények közelében, melynek hatására Belgiumban elrendelték a legmagasabb, negyedik szintű terrorkészültséget. A legfrissebb hírek szerint 34 ember vesztette életét, és 136-an megsérültek.

Utasok özönlenek ki a támadás után a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtérrőlLaurent Dubrule / MTI

Több európai repülőtéren is a legmagasabbra emelték a biztonsági készültség fokát, itthon Orbán Viktor miniszterelnök a terrorkészültség 2-es fokozatát jelentette be egy sajtótájékoztatón. Fokozott ellenőrzést rendeltek el a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren és a budapesti metróállomások területén is.

Egy Kalasnyikovot és egy harmadik pokolgépet is találtak a Zaventem nemzetközi repülőtéren, amit megsemmisítettek. A támadások elkövetését az Iszlám Állam vállalta magára. Azt állították, hogy a merényletekkel küldtek választ arra, hogy Belgium is részt vesz az IS elleni nemzetközi koalícióban. Az eseményeket az Index oldalán követheti percről percre.

Újabb cikkünk ebben a témában:
A légitársaságok ingyenes törlést és átfoglalást biztosítanak - 2016.03.22.
Több légitársaság, így a magyar hátterű Wizz Air, a Ryanair és a Lufthansa-csoport is ingyenes átfoglalást, vagy jegytörlést biztosít a Brüsszelbe utazóknak.
Robbantásos merénylettel próbálkozott egy férfi a brüsszeli főpályaudvarnál - 2017.06.21.
A brüsszeli központi pályaudvaron és a főtéren pánik tört ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek