Nem engedték fel a repülőre a turbánja miatt

Turbánnal a fején nem engedték felszállni a Mexikóból az Egyesült Államokba induló repülőre Waris Ahluwalia amerikai-indiai színész-ékszertervezőt.

A Grand Budapest Hotel és az Utazás Dardzsilingbe című filmek sztárja a szikh vallási közösség tagja, ezért szakállt visel és nyilvános helyen turbánnal a fedi fejét. Ahluwalia a Daily News című New York-i lapnak elmondta, a biztonsági ellenőrzésen megtagadta, hogy levegye a turbánját. "Ilyet nyilvános helyen nem teszek. Az olyan, mintha azt kérnék tőlem, hogy vegyem le a ruhámat" - mondta a színész.

A légitársaság közlése szerint minden utast elszállítanak, mindegy, milyen vallású, az Egyesült Államokba tartó gépeken azonban be kell tartani az amerikai repülésbiztonsági hatóság előírásait. A Brooklynban felnőtt színész ékszermárkájáról és egyéb tervezői munkáiról is ismert. "Kedves New York-i divathét, egy kicsit késni fogok. Ne kezdjétek el a show-t nélkülem" - idézi az MTI Ahluwalia szavait, amit keddre virradó éjjel írt a tervezett utazás után 13 órával még mindig a reptérről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek