Hatalmas tűz egy párizsi luxusszállodában

  Tűz ütött ki a felújítás miatt három éve zárva tartó Ritz Carlton hotel legfelső emeletén.

  Lángokban áll a felső emelet, és nem kizárt, hogy az egész hotel leéghet, írja a mirror.co.uk. A 86 éves milliárdos, Mohamed al-Fajed tulajdonában levő luxushotel újranyitását márciusra tervezték, három és fél éves felújítás után. Az üzletember legalább 200 millió fontot költött a szállodára. 

  Fotó: Jacques Brinon - MTI/MTVA

  Az ismeretlen eredetű tűz terjedését a tűzoltóság megállította, senki nem sérült meg, az épületből 150 munkást evakuáltak, számolt be az MTI.

  "A tűz kora reggel a hotel legfelső, hetedik emeltén ütött ki. Senki nem volt ott és senki nem sérült meg" - mondta Yvon Bot, a párizsi tűzoltóság szóvivője.

  Miközben Párizs felett reggel mindenfele lehetett látni a füstoszlopot, a prefektúra a Twitteren "hatalmas tűzről" számolt be, és azt kérte az autósoktól, hogy kerüljék el az elegáns Vendome tér környékét, ahol a luxusszálloda található.

  A tűzoltóság azt közölte, hogy a tűz jelentős területet érintett. "Ügyeltünk arra, hogy ne terjedjen át az egész emeletre és a tetőszerkezetre" - jelezte a szóvivő. A tűz terjedését megállították, de a teljes oltás "még hosszú ideig eltarthat". A műveletben mintegy hatvan tűzoltó vesz részt, a környező utcákat lezárták a forgalom elől.

  Az igazságügyi minisztérium tőszomszédságában található luxusszálloda tulajdonosa Mohammed al-Fajed egyiptomi milliárdos, Dodi al-Fajednek, Diana hercegnő utolsó élettársának az apja. A pár a Vendome téri szállodában töltötte utolsó estéjét, mielőtt 1997-ben halálos autóbalesetet szenvedtek a francia fővárosban.

  A francia főváros egyik legelegánsabb szállodájának számító, 1889-ben megnyílt Ritzben gyakran szállnak meg ismert emberek, filmsztárok, politikusok. A patinás szálloda legutóbbi nagyszabású felújítását több mint harminc éve, 1979-ben végezték el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!