Halottak és 1200 sebesült a fülöp-szigeteki körmeneten

Két ember meghalt és mintegy 1200-an megsérültek a hét végén a Fülöp-szigeteken, amikor tumultus alakult ki Manilában a távol-keleti szigetország egyik legjelentősebb vallási ünnepén, azon a körmeneten, amelyen egy hat kilométer hosszú útvonalon körbehordozzák a "Fekete Názáreti" Jézus-szobrot.

A körmeneten több mint egymillióan vettek részt. Egy 27 éves férfi halálát az okozta, hogy izomgörcsöt kapott és elájult, egy 54 éves férfi szívinfarktusban halt meg a körmenet alatt - közölte a Vöröskereszt. Az ünnepség mintegy 20 órán át tartott, a zarándokok legalább ennyi időn át talpon voltak - írja az MTI.

A szobornak természetfeletti gyógyító tulajdonságot tulajdonítanak, ezért a zarándokok igyekeznek a közelébe jutni, hogy megérinthessék vagy megcsókolhassák azt. A rekkenő hőségben minden évben többen rosszul lesznek vagy megsérülnek a tolongásban. Ahogyan idén is, 2015-ben is történt két haláleset.

A szobrot spanyol hittérítők vitték Mexikóból a Fülöp-szigetekre 1606-ban. A színe valószínűleg azért fekete, mert út közben a hajó fedélzetén tűz ütött ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek