Turistákra lőttek Dagesztánban

  Ismeretlen fegyveresek tüzet nyitottak turisták egy csoportjára kedd éjjel az Oroszországhoz tartozó kaukázusi Dagesztáni Köztársaság Derbent nevű városában. A támadás következtében egy ember életét vesztette, tizenegyen különböző súlyosságú lőtt sebesüléseket szenvedtek - közölte szerdán az orosz szövetségi nyomozó bizottság (SZK) regionális igazgatósága.

  Tanka Ibrahimov, a köztársaság egészségügyi minisztere arról tájékoztatta a TASZSZ orosz hírügynökséget, hogy a sérültek közül tízet ápolnak kórházban, egyet a helyszínen láttak el a mentők. Két sérült állapota súlyos, írja az MTI.

  A mintegy 20 főből álló turistacsoport tagjai helyi lakosok voltak, akik egy erőd melletti kilátóról nézték a város panorámáját, amikor egy közeli erdőből tüzet nyitottak rájuk. Egyelőre nem tudni, hogy hányan voltak a támadók, az SZK vizsgálatot indított az ügyben. A támadás halottja és az egyik sérült határőr - írta az Interfax orosz hírügynökség.

  A többségében muzulmán lakosságú észak-kaukázusi köztársaságban, ahol szélsőségesek évek óta fegyveres harcot vívnak egy iszlám állam megteremtéséért, gyakoriak az orosz rendfenntartó szervek elleni merényletek, de turisták elleni támadásokra eddig nemigen volt példa.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!