Támadás egy kairói étterem ellen

  Legkevesebb tizenhat, egyes hírügynökségi források szerint tizennyolc ember halt meg egy belvárosi kairói szórakozóhely elleni merényletben pénteken; a támadók gyújtópalackokat dobtak a bent tartózkodókra.

  A CBC Extra műholdas televízió helyszíni tudósítója arról számolt be, hogy három motorkerékpáron érkező elkövető támadt a Sheherezade szálló mellett lévő éjszakai szórakozóhelyre a főváros Gízai oldalának el-Agúza negyedében. Az első hírek szerint az áldozatok egyiptomiak voltak. Az al-Jóm asz-Szábe című napilap honlapján megjelent egy videó, amelyen a lángokban álló bejárat látszik. A helyszínen készült későbbi felvételek szerint a szórakozóhely teljesen kiégett - írja az MTI.

  Szemtanúk arról számoltak be, hogy a merénylők közül legalább egyet a biztonságiak korábban nem engedtek be a szórakozóhelyre, ami dulakodást váltott ki az érintettek között. A rendőrségnek sikerült a továbbra is szökésben lévő támadók közül kettőt azonosítania; az illetők az egyik szomszédos szegénynegyedből, Imbábából származnak. Az el-agúzai kórház jelenleg három sebesültet ápol.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!