Háromszor öklelte fel a bika, de túlélte

Háromszor öklelte fel a bika, mégis, csodával határos módon, komoly sérülések nélkül megúszta az esetet egy férfi a kelet-spanyolországi Almassora városában rendezett bikafuttatáson - adta hírül az El Periódico Mediterráneo című napilap.

 

A városka egyik terén felhúzott rögtönzött arénát rácsok választják el a nézőktől, amelyek között könnyen át lehet bújni, és a vakmerőbbek így egészen közel juthatnak a bikákhoz.

Így tett az 55 éves férfi is, akinek azonban már nem volt ideje visszajutni a biztonságos részre, a bika olyan magasra öklelte, hogy megpördült a levegőben, majd ugyanez még kétszer megismétlődött. Ekkor sikerült az állat figyelmét elterelni a földön fekvő emberről, akit gyorsan kihúztak az arénából.

A férfit azonnal megvizsgálták a mentők, de mivel csak karcolásai voltak, nem kellett kórházba vinni, saját lábán távozhatott.

Idén már tizenketten haltak meg bikafuttatáson Spanyolországban, jóval többen mint az előző években. Ennek oka, hogy a gazdasági válság után azon városok egy része, amelyek korábban anyagi okok miatt lemondtak a bikafuttatásokról, most újra szerveznek ilyen eseményeket. Becslések szerint idén mintegy 16 ezer önkormányzat tervezett bikafuttatást- és viadalokat, ami kétezerrel több mint az előző évben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek