Marólúg miatt kellett kiüríteni egy szállodát

  Marólúg miatt kellett kiüríteni egy szállodát

  Marólúg ömlött ki egy hamburgi vegyi üzem területén, a baleset miatt egy közeli szállodát ki kellett üríteni – adta hírül az MTI. A vízgőzzel kevert veszélyes lúg a Billbrook nevű városrészben található vegyipari vállalat egyik tartályából ömlött ki.

  Képünk illusztráció - HamburgFotó: Karsten Planz / flickr

  Mintegy 120 tűzoltó, rendőrök és mentőorvosok is kivonultak csütörtök este a baleset helyszínére, ahol a lúg kiömlése nyomán nagy fehér felhő képződött. A hatóságok biztonságba helyezték a környéken tartózkodó embereket, többek között egy közeli szálloda nagyjából 100 lakóját is. A hotelnek jelenleg több mint 240 vendége van, de a baleset idején a többségük szerencsére épp nem tartózkodott az épületben.

  A mentősök tájékoztatása szerint a kimenekített emberek közül 45-en panaszkodtak légúti- és szemirritációra, kórházi kezelésre pedig 17-en szorultak, köztük már több tűzoltó és rendőr is volt. Súlyos sérülést azonban szerencsére senki sem szenvedett.

  A tűzoltóság a baleset miatt mintegy 20 városrészben – Billbrooktól északnyugatra egészen a Hafencity és az Aussenalster negyedek környékéig – arra figyelmeztette a lakosságot, hogy éjszakára tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat, és lehetőleg ne tartózkodjanak a szabadban. A figyelmeztetés péntek reggelig volt érvényben.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!