Varsóban szakította meg Isztambul-San Francisco járatát a Turkish Airlines

Varsóban szakította meg Isztambul-San Francisco járatát a Turkish Airlines

Soron kívüli leszállást hajtott végre csütörtök délután a varsói Chopin-repülőtéren a török légitársaság egyik repülőgépe, a befejezett biztonsági vizsgálat után a járat továbbindult – értesült a TVN24 lengyel hírtelevízió.

A Turkish Airlines légitársaság Isztambulból San Franciscóba tartó Boeing 777-300 ER utasszállító gépének pilótái technikai hibára hivatkozva kértek leszállási lehetőséget a varsói légiirányítóktól. Mint utólag kiderült, a személyzet gyanakvását egy, feltehetően a korábbi járat után ottfelejtett készülék váltotta ki – jelentette a nem hivatalos forrásokra hivatkozva a hírtelevízió.

A gép 15 óra előtt biztonságosan leszállt, a TVN24 közlése szerint 342 utasát evakuálták. A környéket tűzoltók biztosították, pirotechnikusok átkutatták a gépet, és megvizsgálták a gyanús készüléket is – nem tartalmazott robbanóanyagot.

Przemyslaw Przybylski, a Chopin-repülőtér szóvivője este 7-kor azt közölte a sajtóval: alapos biztonsági vizsgálat és ezzel kapcsolatos eljárások után a török járat folytatásáról döntettek. Przybylski pontosította azt a megfogalmazást, amely eredetileg kényszerleszállásnak minősítette az esetet, szerinte „soron kívüli leszállás" történt.

A varsói repülőtér délután a többi járatot zavartalanul fogadta és indította, a török gép landolására vonatkozó részletes jelentést a lengyel hatóságok a jövő héten teszik közzé.

Mostanában egyébként nem ez volt az első eset, hogy az előző járatról a gépen maradt csomag miatt szakította meg útját egy gép. A Ryanair egyik gépe például egy gazdátlan bőrönd miatt fordult vissza július 29-én a kiindulási reptérre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek