Halálos bungee jumping: a brit turista túl korán ugrott le a hídról

Halálos bungee jumping: a brit turista túl korán ugrott le a hídról

Félreértette az ugrást előkészítő segítőt az a brit turista, aki múlt héten vesztette életét bungee jumping közben Dél-Spanyolországban – jelentették be a spanyol hatóságok. A nyomozás eredményét ismertetve közölték, a brit lány anélkül vette magát a mélybe, hogy arra megkapta volna az utasítást, de a tartókötél még nem volt elég feszes, ezért nekicsapódott a völgyhíd egyik kőpillérének, és életét vesztette.

A rendőrségi vizsgálat szerint 14 embert vitt a bungee jumpingot szervező cég aznap a Granada közelében lévő Puente Tablate nevű völgyhídra. A csoporttal egyetlen segítő maradt odafent, akinek az volt a dolga, hogy megfelelően felkészítse az ugrókat, az ugrások előtt ellenőrizze a felszerelést és a biztonságos ugrás feltételeit.

Az alábbi videóban sikeres ugrásokat láthat, ám cseppet sem tűnnek veszélytelennek:

 Amikor a fiatal brit nő került sorra, a segítő felrakta rá az ugráshoz szükséges felszerelést, majd elment, hogy megfeszítsen egy tartókötelet. A nő anélkül ugrott a mélybe, hogy megvárta volna, amíg a segítő visszatér és engedélyt ad az ugrásra.

A hatóságok szerint a megfelelő kommunikáció és a megértés hiánya vezetett a tragédiához, amiért a segítőt terheli felelősség. Ugyanakkor a cég vezetői is hibásak, amiért a csoporttal csupán egy segítő maradt a hídon. Továbbá nem bizonyítható, hogy a bungee jumping résztvevői, akár szóban, akár írásban, megkapták-e a szükséges felvilágosítást az ugrást megelőzően azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni és mire kell figyelniük.

A bungee jumpingokat szervező cég tulajdonosát, ügyvezetőjét és a segítőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják a hatóságok, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek