Járattörlések: nincs elég pilótája az Austrian Airlines-nak

  Járattörlések: nincs elég pilótája az Austrian Airlines-nak

  Járatkimaradást okoz a munkaerőhiány az osztrák Austrian Airlines légitársaságnál, ezért a cégvezetés a munkaerő átszervezését, és személyzettel ellátott járatok bérlését tervezi, írja az MTI.

  Hétfőn 14, a legutóbbi hétvégén 27, a múlt csütörtökön és pénteken pedig összesen 36 járatot kellett törölnie az osztrák légitársaságnak, mert a pilótái beteget jelentettek. Rövidebb repülőutakról van szó, olyan menetrendszerinti járatokról, amelyeknél a foglalás módosítása könnyen megoldható – közölte a társaság szóvivője és elmondta: a járatkiesés a hosszabb menetidejű és a charter járatokat nem érinti.

   

  Az Austrian Airlines központja a bécsi reptérenFotó: Mark H. Milstein / Northfoto

  Hétfőn a brüsszeli, nizzai, bukaresti, amszterdami, klagenfurti, várnai és a bakui járatok maradtak ki, az utasokat emailen és telefonon értesítették. A szóvivő szerint a héten további kimaradások várhatók. A cég cáfolta, hogy összehangolt akcióról lenne szó, a légitársaság üzemi tanácsának vezetője szerint csupán egy korábban már jelzett probléma igazolódott be, miszerint a cég túl kevés személyzettel dolgozik.

  A társaság vezetése elsősorban a menedzsmentben dolgozó huszonöt pilótát akarja újra repülőgép-vezetőként foglalkoztatni, továbbá személyzettel ellátott járatok bérlését is tervezik. A cég közlése szerint ez hosszú távon nem oldja meg a problémát, ezért további pilóták felvételét tervezik.

  Augusztus elsejétől új vezérigazgató kezdi meg munkáját az osztrák légitársaság élén. Kay Kratky, a Lufthansa German Airlines vezetőségének tagja, aki eddig a légijármű-üzemeltetésért és a frankfurti légiközlekedési központ irányításáért felelt. A szakszervezet az új vezetőtől várja a légitársaság most felmerülő nehézségeinek megoldását.

  Az Austrian Airlines 2013-ban 6200, 2014 végén 6000 alkalmazottat foglalkoztatott. A májusban bemutatott tervek szerint öt éven belül további négyszáz munkavállalót akarnak felvenni.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!