Kirakhatják a megtelt táblát Budapestre a hétvégi Forma-1 idején

Megugrott a szállodák foglaltsága a fővárosban és környékén a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíj idejére. A várakozások szerint tavalyhoz képest több mint tíz százalékkal többen látogatnak el a nemzetközi sporteseményre, a vendégek nagy része külföldről érkezik – írja az MTI a Napi Gazdaság csütörtöki számára hivatkozva.

Tavaly rekordszámú, 247 ezer érdeklődő fordult meg Mogyoródon a versenyhétvégén. Az előző évben a hotelek 90-100 százalékos telítettséggel üzemeltek a verseny idején. A meghatározó fővárosi szállodák az idén is tele lesznek, de minden típusú szálláshelyen jelentős számú látogatottságra számítunk – mondta a lapnak Kovács István, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének főtitkára, hangsúlyozva, hogy a szállodák a hatalmas érdeklődés közepette 5-10 százalékkal emelni tudták a szobaárakat is, ami azért fontos, mert több nemzetközi összehasonlítás szerint Budapest még mindig a legolcsóbb az európai úti célok között.

Kovács István szerint idén is fokozott nemzetközi érdeklődést tapasztalnak a magyarországi turizmusban. Az első öt hónap forgalmi adatai 2014 azonos időszakához képest 10 százalékos bővülést mutatnak, de júniusban is hasonló emelkedésről számoltak be a szolgáltatók. A kánikula miatt a belföldi vendégjárás is várhatóan kiemelkedő eredménnyel zárul és meghaladja az előző évi forgalmat - mutatott rá a főtitkár.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek