Négy utazási iroda engedélyét vonták vissza

  Négy utazási iroda engedélyét vonták vissza

  Lezárult a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal fokozott, az utazásszervezők vagyoni biztosítékára irányuló nyári ellenőrzése. Az ellenőrzés célja az volt, hogy egy esetleges fizetésképtelenség esetén az utazási iroda vagyoni biztosítéka rendelkezésre áll-e az előírásoknak megfelelően, illetve hogy képes-e utasai el- és hazautaztatását biztosítani - írja a Turizmus.com.

  A lap két napja írt arról, hogy az ellenőrzés hatására 53 utazási iroda több mint 252 millió forint összértékben emelte meg vagyoni biztosítékát még a nyári főszezont megelőzően. Az utazásszervező vállalkozások vagyoni biztosítékának összértéke a július 15-én nyilvántartott adatok szerint meghaladja a 17 milliárd 730 millió forintot.

  A Kereskedelmi Hatóság az ellenőrzés során négy utazási vállalkozó engedélyének visszavonásáról döntött, mivel azok nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket, a korábban igazolt biztosítékok mértékének megfelelősége pedig nem volt megállapítható. Ezek a következő irodák: Best Finans Kft., QuaesTour Utazásszervező és Utazásközvetítő Kft., a South Stream Kft. és a TIEGEL Idegenforgalmi Kft.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!