Újra utazhatunk a Nyugatiból

  Újra utazhatunk a Nyugatiból

  Megnyitották az utasok előtt a felújított Nyugati pályaudvart és hétfőn üzemkezdettől ismét megindult a menetrend szerinti forgalom – adta hírül az MTI.

  A MÁV halaszthatatlan karbantartási munkák miatt június 22-én zárta le két hétre a naponta 60-70 ezer utast fogadó Nyugati pályaudvart. Ezalatt az idő alatt felújították az utastájékoztató kijelzőket, leaszfaltozták a peronokat, megtisztították a nagycsarnok falát és üvegfelületeit, valamint kipótolták a hiányzó ablakokat, és az aluljárókban található graffitiket is elkezdték letisztítani. Ezen kívül átvizsgáltak mintegy 23 kilométernyi felsővezetéket, valamint felújították a pályaudvarra bevezető pályák egy részét és a biztosító berendezéseket.

  A Nyugati pályaudvar a felújítás előttFotó: balmár / Indafotó

  Hétfőtől megszűnnek a Nyugati pályaudvar felújításának idejére bevezetett közlekedési változások, újra a Görgey út felújítása alatt érvényes forgalmi rend szerint lehet utazni a 12-es és a 14-es villamos vonalán, és megszűnik a 14A járat. A villamos és a pótlóbuszok közlekedéséről ezen az oldalon tájékozódhat. Valamint újra a megszokott útvonal és menetrend szerint közlekedik a 30-as, a 30A, a 32-es, a 225-ös és a 230-as autóbusz is.

  A BKK külön felhívta a figyelmet, hogy mostantól járataikon már nem fogadják el azokat a vasúti jegyeket és bérleteket, amelyeket a Nyugati pályaudvarra mint indulási vagy célállomásra állítottak ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!